De gratis en vrijblijvende hoortest

Merkt u of merken mensen om u heen dat u slechter hoort? Dit kan betekenen dat uw gehoor achteruit gaat. De oorzaken voor gehoorverlies zijn verschillend, een slechter gehoor kan veroorzaakt worden door bijvoorbeeld lawaaischade of ouderdom. Het tijdig aanmeten van een passende hooroplossing is essentieel om erger te voorkomen. Kom langs in onze winkel voor een gratis uitgebreide hoortest. Deze hoortest verloopt in een aantal stappen.

1

Stap 1. De hoortest

Wij vragen u eerst om ons een beeld te geven van uw gehoorbeperking en in welke situaties u de meeste hinder van ondervindt. Vervolgens voeren wij de hoortest samen met u uit. Dit duurt ongeveer 10 tot 15 minuten. Het resultaat van deze hoortest zal direct met u worden besproken. Indien een hooroplossing nodig is zal de hoorspecialist u adviseren over de mogelijkheden en samen met u zoeken naar een geschikte gehooroplossing.

1

2

2

Stap 2. Ophalen van uw hooroplossing

Zodra uw hooroplossing bij ons binnen is mag u deze komen ophalen in onze winkel. Wij zullen tijdens deze tweede afspraak uw hooroplossing samen met u instellen naar uw persoonlijke wensen. Wij leggen u dan uit hoe uw hooroplossing werkt en u kunt oefenen met het in en uit doen van het hoortoestel. Vanaf nu kunt ervaring gaan op doen met uw hooroplossing.

3

Stap 3. Tevreden?

Na 2 tot 3 weken komt u terug voor een controle in onze winkel. Aan de hand van uw ervaringen worden de instellingen van uw hoortoestel aangepast. In de ervaringsperiode kunt u natuurlijk meermaals terugkomen om de optimale instelling te realiseren. De ervaringsperiode kan een aantal weken duren, net zolang totdat u en wij tevreden zijn met het resultaat.

3

4

4

Stap 4. Kosten

Bij Thuis in Horen zijn de hoortoestellen onder te verdelen in vier varianten: basis, essentieel, geavanceerd en high-end. Waar u ook voor kiest, ieder hoortoestel is in het begin “leeg” en wordt door Thuis in Horen volledig ingesteld op uw gehoor. Uw zorgverzekeraar geeft 75% vergoeding voor hoortoestellen die vallen in de varianten basis en essentieel. Uw categorie hangt af van uw gehoorverlies en uw dagelijkse luistersituaties. Heeft u een aanvullende verzekering? Dan kan het zijn dat u zelfs niets hoeft te betalen voor uw hooroplossing.Meer informatie over de vergoedingsregeling leest u op de pagina ‘Hoortoestel verzekering‘.

5

Stap 5. Nazorg.

Thuis in Horen vindt het belangrijk dat u tevreden bent en blijft over uw hooroplossing. Indien uw gehoor verslechterd kunt u uw hooroplossing laten bijstellen. Het is aan te raden om uw gehoor jaarlijks te laten controleren. Ook is het regelmatig schoonmaken van uw hoortoestellen van belang om eventuele reparaties te voorkomen. Voor het laten schoonmaken van uw hoortoestel kunt u altijd bij ons terecht.

5

Heeft u twijfels over uw gehoor?

Doe direct onze gratis hoortest online of maak een afspraak voor een uitgebreide hoortest in onze winkel.